Over Almere'90

Historie

De vereniging is in 1982 opgericht onder de naam Polmerians. Toentertijd werd er nog gespeeld op het sportpark Klein-Brand. In 1990 is de club verhuisd naar de huidige locatie op het Fanny Blankers Koen Sportpark en is de naam omgedoopt naar BSC Almere'90.

Huidige situatie

BSC Almere'90 is met ongeveer 250 leden één van de grootste honk- en softbal verenigingen van midden Nederland. Almere'90 heeft ca. 20 teams welke deelnemen aan de competitie van de Koninklijke Baseball en Softbal Bond (KNBSB), waarvan het grootste deel jeugdteams. Almere'90 heeft senioren softbal (zowel heren als dames), jeugd softbal (voor meisjes), senioren honkbal (voor heren) jeugd honkbal (voor jongens) en Beeball (jongens en meisjes tot ca. 8 jaar) Alle hoogste jeugdteams spelen in de hoogste klasse van hun leeftijd in de bondscompetities. De seniorenteams honk- en softbal spelen op Topsport, breedtseport en recreatiesport niveau. Almere'90 heeft een van de mooiste (stadion) complexen in Nederland  (bijna alle velden hebben ook verlichting). Tevens beschikt de club over een eigen trainingshal en krachthonk.

Werkplicht

Gezien het feit dat al het werk binnen de vereniging wordt gedaan door vrijwilligers kent Almere'90 een zogenaamde "werkplicht". Dit is een besluit dat door de ledenvergadering is vastgesteld en inhoudt dat elk lid 16 uur per jaar aan werk dient te verrichten voor de vereniging. Leden van 16 jaar en ouder dienen dit zelf te vervullen, voor leden die jonger zijn dienen de ouders dit in te vullen. De grootste invulling hierin vind plaats middels de barbezetting. Daarnaast kan de werkplicht ook vervuld worden door: teambegeleiding, scheidsrechters, schoonmaak, commissiewerkzaamheden, veld- en materiaalonderhoud. Lid worden of lid zijn betekent ook meehelpen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen rondom het wedstrijdgebeuren.!

Interesse?

Zou je lid willen worden of wil je eens mee trainen? Stuur ons een email via het contactformulier of naar info@almere90.nl en we nemen contact met je op. Kijk ook op onze webpagina "Lid worden".

Contributie

De contributie wordt vastgesteld door de ledenvergadering. Informatie over de contributie en het inschrijfformulier vind je hier.