Beeball

BeeballlBeeball is een leuke balsport voor jongens en meisjes.

Al vanaf 5 jaar kan je bij Almere ’90 meedoen met deze teamsport. Beeball lijkt veel op honkbal en softbal en de kinderen worden spelenderwijs hierop voorbereid. Honkbal en softbal worden al meer dan 150 jaar in Amerika gespeeld. Beeball is een sterk vereenvoudigde vorm van honkbal en softbal bedoeld om de jongste kinderen de beginselen van deze sporten aan te leren. Het spel wordt gespeeld door jongens en meisjes vanaf 6 tot 10 jaar. De veiligheid van het spel is erg belangrijk. Hier heeft BeeBall rekening mee gehouden door middel van een zachte knuppel en een zachte speelbal.

Beeball heeft 2 verschillende spelniveau's, gebaseerd op de ervaring van de spelertjes. De KNBSB ontwikkelde de Beeball Rookie League voor de kinderen van 6 tot en met 8 jaar en de Beeball Major League voor kinderen tot 10 jaar. Hier wordt de bal door je coach opgegooid en probeer je hem het veld in te slaan. Iedere inning draaien de spelers een positie door (inclusief de spelers op de bank).

Bij Beeball mag je gratis een aantal keren komen meetrainen om kennis te maken met de sport!

Iedere woensdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur is er training voor kinderen vanaf 6 jaar (Rookie League). Vanaf 16.30 tot 18.00 uur traint ons Major League Beeball team met kinderen vanaf 7 jaar. Bij mooi weer doen we dat buiten, maar als het koud of nat is trainen we in onze eigen trainingshal gewoon bij ons op het complex. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Meriam van Andel via e-mail: beeball@almere90.nl of via info@almere90.nl Misschien tot ziens bij Almere ’90!

Kijk ook nog even onder de teams bij Beeball!

Wij kunnen hier natuurlijk nog heel veel uitleggen over Beeball, maar hieronder vind je een filmpje van de KNBSB waarin alles heel goed wordt uitgelegd.